Köpvillkor

Om Sannas Trädgård

Företaget har sitt säte i Kolbäck. Företagets postadress är Vadställsgatan 7. Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till admin@sannastradgard.se med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Avtal

Köpvillkoren utgör avtalet mellan Sannas Trädgård och kunden.

Produkter

Vi reserverar oss för ev. fel i information, fel på bilder, fel i specifikation, samt all annan produktinformation på samtliga produkter på Sannas Trädgårds hemsida. Vi reserverar oss för fel på namnen på växter. Fel namn på växter är ej skäl för en reklamation. Höjden på trädgårdsväxter (buskar, träd, perenner) mäts från krukans övre kant och till toppen på plantan. Höjden som vi uppger kan komma att avvika från faktisk leveranshöjd, t.ex. då växter blivit nedklippta för att stimulera ett buskigare växtsätt. Alla produktbilder ska ses som illustrationer och exempel på produktens utseende. Produktbilder kan ej garantera varans exakta utseende och beskaffenhet även då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt. Alla priser är per styck inkl. moms och accessoarer som t.ex. krukor och dekoration ingår ej om inget annat anges. Ytterkruka som kan visas på produktbilder ingår ej i priset vid köp.

Så här handlar du

Här kan du läsa mer för att få en detaljerad beskrivning av hur du genomför ett köp på www.sannanstradgard.se.

Beställning

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till admin@sannastradgard.se. Beställning av produkter är bindande och sker via e-handeln www.sannastradgard.se. Vid beställning träffas avtal om köp först när Sannas Trädgård har bekräftat betalningen. Sannas Trädgård ingår ej avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

Avbeställning

Avbeställning av en order skall ske skriftligen via e-post till ebutik@sannastradgard.se. Samtliga ärenden rörandes avbeställning av en order hanteras inom 14 dagar. Kunden har rätt att avbeställa sitt köp innan ordern har hämtats ut. Om avbeställning sker efter att kundens order har anlänt till utlämningsställe har Sannas Trädgård rätt till ersättning för den skada som företaget lidit enl. 41 § Konsumentköplagen. Försändelser/varor med levande växter och material debiteras fullt ut.

Priser och Betalning

Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms. Fraktkostnad tillkommer beroende på kundens val av leveransmetod. Vi levererar bara inom Sverige. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan och vi förbehåller oss rätten att justera våra priser.

Betalningssäkerhet

Sannas Trädgård garanterar att de betalningsalternativ som erbjuds på Sannas Trädgårds hemsida är säkra. Sannas Trädgård använder Klarna och Swish för att hantera betalningar, klicka här för att läsa mer om Klarnas köpvillkor. Klarnas tjänst är säker och uppfyller kraven för PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Vid betalning med Klarna, hanterar Sannas Trädgård inte kundens betalningsuppgifter.

Vi erbjuder via Klarna följande betalningsalternativ:

Klarna direkt – Pengarna dras från ditt förvalda bankkonto eller direktöverföring via din bank.

Klarna faktura – Avgiftsfri faktura i 14 dagar eller samla allt på en månadsfaktura för 29kr/månad.

Klarna delbetalning – Dela upp din betalning och betala lite varje månad.

Betala med kort – Betala med valfritt betalkort.

Vi rekommenderar också att du laddar ner Klarna-appen för att få bättre översikt över dina betalningar.

Behandling av personuppgifter

På Sannas Trädgård hanterar vi dina personuppgifter i enlighet med svensk lag och GDPR.

Säkerhet och sekretess

All hantering av kundens uppgifter sker krypterat och överföringen av personuppgifter sker krypterat via SSL. I samband med kundens registrering och beställning godkänner kunden att Sannas Trädgård lagrar och använder kundens uppgifter för att fullfölja sina åtaganden gentemot kunden. Sannas Trädgård dokumenterar viss kommunikation som Sannas Trädgård har med kunden via telefon eller e-post, detta för att kunna tillhandahålla god service.

Leveransvillkor

Våra normala leveranstider är 1 – 4 dagar. OBS! Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss på e-postadress: admin@sannastradgard.se.

Ej uthämtade varor

Sannas Trädgård har inget ansvar på färskvaror, t.ex. växter, efter det att varorna anlänt till utlämningsstället. Det är kunden som bär ansvaret för växten från den dag ordern anlänt till utlämningsstället. Ångerrätten gäller inte om kunden låter bli att hämta ut sin beställning. Du bör hämta ut din beställning så fort som möjligt efter avisering. Avisering sker via sms och det är kundens ansvar att fylla i korrekt nummer. I de fall kunden inte hämtar ut sin beställning skickas ordern i retur. Kunden ska då ersätta Sannas Trädgård för den skada som bolaget lidit enl. 41 § Konsumentköplagen. Beställning med levande växter debiteras fullt ut. Sannas Trädgård ansvarar för risken att en produkt skadas eller kommer bort under transport till kunden. I de fall en beställning är omöjlig att fullfölja t.ex. då leverantör ej kan fullfölja sitt åtagande mot Sannas Trädgård, förbehåller sig Sannas Trädgård rätten att friskriva sig från alla krav på ersättning från kunden gällande leveransförseningar.

Ångerrätt

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt.

Vid nyttjande av din ångerrätt:

Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss admin@sannastradgard.se. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt. Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss. Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning. På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

Ångerrätten gäller inte vid:

Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig. Produkter som har karaktär av förseglad ljud- eller bildupptagning och där förseglingen har brutits av dig. Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål. Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt. I enlighet med Lagen om distansavtal och undantag för ångerrätten, har kunden inte ångerrätt på varor som snabbt kan försämras eller bli för gamla, exempelvis livsmedel, eller som efter leverans sammanblandas med en annan. Ångerrätten gäller därför inte gröna växter, blommande växter, sticklingar, lökar, rotknölar, trädgårdsväxter och andra produkter som kan ta skada av att hanteras vid upprepade tillfällen. Ångerrätten gäller inte heller växter och produkter som har ett begränsat hållbarhetsdatum, klassas som färskvara, snabbt kan försämras, bli för gamla eller som efter inköp planterats. (Distanshandelslagen 2 kapitlet, paragraf 11, punkterna 4 och 6). För mer om den lagstiftade ångerrätten, se här. Om kunden vill byta en produkt skall produkten returneras, varav Sannas Trädgård betalar tillbaka erlagt köpbelopp och kunden kan lägga en ny beställning. Fraktavgiften dras av från erlagt köpbelopp. Ångerrätten gäller inte om kunden låter bli att hämta ut sina varor. Kund bör därmed hämta sin order så fort som möjligt efter att avisering mottagits.

Växtgaranti

Vår garanti innebär att du som kund skall få en felfri växt som uppfyller de krav på kvalitet, sundhet och sortäkthet som branschens riktlinjer ålägger. OBS! Kunden behöver kontakta Sannas Trädgård (ebutik@sannastradgard.se) innan växten tas upp från växtplatsen annars kan reklamation ej hanteras. Garantin gäller inte för skador som uppkommit efter köpet, t.ex. viltskador, vinterskador, överbevattning, solskador. Den gäller inte heller växter som planterats i krukor eller lådor eftersom de då är betydligt mer utsatta. Spara orderbekräftelsen, den gäller som garantisedel. Låt växten stå kvar på växtplatsen tills du rådgjort med Sannas Trädgård. Telefon: 0730-22 71 01. Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

Transporter

Sannas Trädgård skickar varorna utan synliga skador. Om ditt paket är skadat när du hämtar ut det eller får det levererat, behöver du anmälan detta direkt till transportören. När transportören har godkänt din reklamation, ersätter transportören varan och Sannas Trädgård skickar dig nya varor. Sannas Trädgård bär inget ansvar och återbetalar ej för eventuella frysskador eller transportskador som kan uppstå under leverans. Vid köp av levande växter, tänk på att växtskicket kan påverkas under leveransen till dig. Det kan bero på hanteringen som uppstår hos transportören, vilket Sannas Trädgård tyvärr inte kan styra över eller påverka. Sannas Trädgård gör sitt bästa för att packa dina växter på ett sådant sätt så att skador inte uppstår. Växter som anländer med kosmetiska skador är därav ej skäl nog att reklamera så länge växten är vid liv.

Ansvarsbegränsning

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten. Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför Sannas Trädgård rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

Information om Cookies

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.

Personuppgifter

Genom att handla hos Sannas Trädgård accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund. Sannas Trädgård är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov. Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

Vad är en personuppgift?
En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

Vilka uppgifter lagrar vi?
För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.

Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

Rättslig grund
I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.
Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?
Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.
De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna, Swish.

Fraktbolag
För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering. De fraktbolag vi samarbetar med är: Postnord.

Nyhetsbrev
Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Vi använder MailChimp för utskick av nyhetsbrev.

Rätten till tillgång
Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

Rätt till rättelse
Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

Rätten att bli glömd
Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

Ansvarig för dataskydd
Sannas Trädgård är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

Så skyddar vi dina personuppgifter
Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

Ändringar till de Allmänna Villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

Tvist och lagval

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr. Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan. Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag. På dessa köpvillkor skall svensk rätt tillämpas. Vid eventuell tvist följer Sannas Trädgård Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. Vid frågor gällande Sannas Trädgårds E-butiks köpvillkor hänvisas kunden till Sannas Trädgårds E-butiks kundtjänst via e-post: ebutik@sannastradgard.seTelefon: 0730-22 71 01. Vi på Sannas Trädgård försöker alltid lösa tvister direkt med våra kunder. Om vi trots allt inte lyckas komma fram till en lösning har du som konsument möjlighet att kontakta en lokal alternativ tvistelösningsnämnd för att framföra dina klagomål. Sannas Trädgård har åtagit sig att följa beslut och rekommendationer från Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) såsom alternativt tvistlösningsorgan. Du kan därmed kontakta ARN rörande ditt anspråk mot Sannas Trädgård

Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm
http://www.arn.se/

ARN är inkluderad i det nationella registret av godkända tvistlösningsnämnder enligt de krav som uppställs i enlighet med Europaparlamentets och rådets direktiv 2013/11/EU av den 21 maj 2013 om alternativ tvistlösning vid konsumenttvister:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SV