0730-22 71 01

Fri frakt på alla beställningar över 599 kr. Minsta ordervärde 240 kr. 

Kvittenpaj

Äkta kvitten kan användas på många olika sätt i matlagning. Dess syrliga smak gör den till en utmärkt ingrediens i marmelader och sylt. Det kan också användas för att göra kvittenjuice, vilket är en populär dryck i Mellanöstern. Äkta kvitten är också en utmärkt ingrediens i söta och salta rätter, som bakade kvitten med honung och rosmarin eller kvitten och ostbricka.

Äkta kvitten i desserter

En av de mest populära användningarna av äkta kvitten är i desserter. Dess unika smak och textur gör den till en utmärkt ingrediens i kakor, pajer och sorbeter. Ett enkelt och gott sätt att använda äkta kvitten är att göra en enkel paj med kvitten. Detta är ett enkelt recept som du kan prova hemma:

Kvittenpaj

Här är ett enkelt och gott recept på kvittenpaj.

Ingredienser:

  • 1 kg kvitten
  • 1,5 dl socker
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 100 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g kallt smör
  • 2 msk iskallt vatten

Instruktioner:

  1. Skala, kärna ur och skär kvitten i små bitar.
  2. Blanda kvitten med socker, potatismjöl, kanel och kardemumma i en skål.
  3. Lägg kvitten i en ugnsfast form.
  4. Skär smöret i små kuber och fördela dem över kvitten.
  5. Blanda vetemjöl och socker i en annan skål. Skär i det kalla smöret med en gaffel eller skär i det med en kniv tills smeten blir grynig.
  6. Tillsätt iskallt vatten och arbeta snabbt ihop degen till en boll. Kavla ut degen och lägg den över kvitten.
  7. Skär några hål i degen med en kniv för att släppa ut ånga.
  8. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 40-45 minuter tills pajen är gyllenbrun och fyllningen är mjuk.

Servera med en klick vaniljsås eller vaniljglass.


Kika gärna in i webbshoppen där du kan se vilka kvittenträd jag säljer.

Läs gärna mer om kvitten på Wiki.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Jag meddelar dig när produkten åter är i lager. Fyll i din e-postadress.